Dooleyskakku

Tämän ohjeen olen löytänyt Vesikirpun keittiöstä.

Sivulla ei ollut valmistusohjetta eli kirjoittelen sen tähän vain omasta päästäni. (kumpa muistaisinkin miten sen silloin joskus tein koska siitä tuli ihan hyvä kakku...)

Vesikirpun ohje oli 20cm vuokaan ja en niin pientä omista joten tein kakun 1,5 kertaisena. Nämä isommat määrät aineiden perässä suluissa. Paitsi pohjan tein dominokekseista.

Pohja:

1 pötkö minttu Dominoja
n. 70 g sulatettua rasvaa

Murskaa dominokeksit ja lisää sulatettu rasva. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle.

2,5dl flora vispiä         (3,75dl)

2 munaa     (3kpl)
1dl sokeria   (1,5dl)
2tl vaniljasokeria   (3tl)

1dl dooleyslikööriä   (1,5dl)

3tl liivatejauhetta   (4,5tl)
0,5dl vettä  (0,75dl)



Liota liivatteita purkin ohjeen mukaan. Vatkaa kerma. Vatkaa munat, sokeri ja vanilijasokeri. Sekoita ne keskenään ja lisää dooley. Liota liivatteet veteen ja lisää joukkoon (älä lisää liian kuumana). Anna hyytyä mielellään seuraavaan päivään

Koristelin kakun toffeekastikkeella. Kokeilin marmorointia mutta kastike oli liian jämäkkää.