Hiekkakakku

Ohje on löydetty Herkkusuu-blogista.

Peruskakku oli valmistukseltaan, eli perushelppo. Hymy

Kakku oli ihan sairaan hyvää! Pehmeää ja ilmavaa ja ihana pieni päärynän häivähdys mausta löytyi. NAM!! Tätä täytyy tehdä toisenkin kerran!

Suluissa omat muutokseni.



200 g margariinia
2,5 dl sokeria

3 kananmunaa

2 rkl konjakkia tai brandya ( Xantea (päärynäkonjakkia, maistuu päärynäsiideriltä Hymy)
2 tl vaniljasokeria

1dl vehnäjauhoja
2dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen nopeasti vatkaten. Lisää kojakki ja vaniljasokeri. Siivilöi perunajauhot ja lisää leivinjauhe, sekä lisää tämä seos taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa noin tunnin ajan.Itselläni paistoaika oli noin n. 42min.

 Kakun laitoin siihen 1,8 vuokaan ja ensin näytti aika matalalta mutta loppuviimeks oli noussut ihan nätiksi. Taikinana oli muuten tosi hyvää! :P


Jos haluat käyttää pelkkää perunajauhoa, laita sitä 2,5dl. Käytettynä pelkästään perunajauhoja tulee kakusta "hiekkaisempi".  Pelkkää perunajauhoa käytettäessä kakku on gluteeniton jos muistat käyttää vuoan jauhotuksessa gluteenittomia tuotteita.


Kakku katosi alta aikayksikön! Eli ehdottomasti toistamiseen tehtävä ohje! :P