Kristinin suklaakakku


Resepti on Chocolate por favor-blogista löytynyt.

Kakku oli ihan hyvää, aika mietoa. Olisi varmaan ollut vielä parempi jos olisin käyttänyt tummaa suklaata.

Suluissa tekemäni muutokset.

150 g margariinia tai voita
150 g tummaa suklaata (käytin vaaleaa)
2 isoa munaa
2 dl fariinisokeria
2 rkl vahvaa kahvia
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Pane uuni lämpiämään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä, irtoreunainen vuoka. Sulata margariini ja lisää siihen paloiteltu suklaa, joka saa sulaa hitaasti lämpimässä margariinissa. Vatkaa munat ja fariinisokeri hyvin kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen kahvi yhdessä suklaaseoksen kanssa. Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Paista uunin alaosassa 35 minuuttia. Anna seistä 5 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.