Kuningatarhyydykekakku

Ohjeen olen löytänyt Kermaruusu-blogista.

Tämän kakun tein poikakaverini siskon ylioppilasjuhliin viime kesänä. Herkullinen perushyydykekakku.

Kääretorttupohjan korvasin keksipohjalla sankarin toiveesta ja sokerin ja vanilijasokerin määrät laitoin sulkuihin.


Pohjaan

250g keksiä ja 75g rasvaa

Murskaa keksit. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele vuoan pohjalle.


2,5 dl kermaa
1 prk Sunnuntain kuningatar kasvisrasvavalmistetta
1 prk rahkaa
n. 3 dl paseerattuja mustikoita ja vadelmia
6 liivatelehteä
sokeria (n.1/2 dl)
vaniljasokeria (2tl)

Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 10 min. Vatkaa kerma. Sekoita muut aineet keskenään (maista sokerin määrä) ja sekoita tämä kermavaahtoon. Sulata liivatteet tilkkaan vettä, anna niiden jähtyä hieman ja lisää massaan. Kaada tämä seos vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään.