Sydänsurujen kakku
Tämä ohje on äidin reseptiarkistoista eli se voi olla kotoisin ihan mistä vaan alunperin. Tätä on kuitenkin tehty meillä jo kauan.
Puolikkaasta ohjeesta tulee litran pitkä vuoka eli kokonaisena aika suuri. Lisätty ohje on kokonainen.
Tosi helppo tehdä ja sopiva paikka käyttää vanhat kermaviilit, rahkat, jugurtit, kermat tai maidot!
Ihan peruskakun makuinen, paranee vanhetessaan.
5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
¾ dl kaakaota
1 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl vaniliinisokeria
*Sekoita kuivat aineet
250g rahkaa (/kermaviiliä/laktoositonta maitojuomaa/maustamatonta jugurttia jne)
½ dl maitoa
2 munaa
*Sekoita ja lisää kuiviin aineisiin
150g voita
*Lisää lopuksi voisula
*Paista 200 asteessa n.tunti (Litran pitkässä vuoassa paistuu jotain n. 45 min)
Kommentit