Tex Mex-piirakka

Ohje löydetty Sarin kakku ja ruokablogista mutta pohjan ohje on oma ja hyväksi havaittu. Maku oli hyvää, aikas mietoa.

Ensi kerralla teen joko hapanimeläkastikkeesta tai tulisemmasta kastikkeesta. :P

Suluissa tekemäni muutokset.

Pohja:

Perunasosejauhe                   51g

vesi                                      105g 

suola                                    2g

rasva                                    105g

vehnäjauho                           105g


Turvota perunasosejauhe vedessä n. 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi.

Anna olla kylmässä väh. tunti jos meinaat kaulita. Jos painelet vuokaan niin anna mennä vaan. Hymy

Täyte:

300g naudan jauhelihaa (käytin 400g)

300g pakastemaissia

1 punainen paprika

1 sipuli (korvasin pätkällä purjoa)

1prk (n.200g) Pirkan salsakastiketta, tulista (käytin Raguletto sipuli-tomaatti pastakastiketta)

n.2-3dl ruokakermaa (2dl)

2 kananmunaa

mausteita (suolaa, aromatia ja pippurisekoitusta)

Päälle juustoraastetta n.60-80g


1.Valmista piirakkapohja ja esikypsennä sitä n.10min.

2. Kypsennä pannulla jauheliha, pilkottu sipuli ja pilkottu paprika. Lisää joukkoon myös maissit ja mausteet.Ja levitä piirakkapohjalle.

3. Sekoita kerma, salsakastike ja munat kulhossa. Kaada seos täytteen päälle tasaisesti. Lisää päälle juustoraastetta. Paista kiertoilmauunissa 180asteessa 20min. Alenna lämpöa n.100asteeseen ja paista vielä 10min.