Tonnikalamuffinit

Ohjeen löysin Kettuterroristit-blogista.

Maku oli hyvä ja olisi varmasti ihan upea jos muffarille sopisi vielä jotain maustettua tuorejuustoa. :P Kannattaa kuitenkin tehdä toisenkin kerran, silloin vaan vähän kosteammasta tonnikalasta. (nyt käytin paloja, hiutaleista olisi varmasti tullut  kosteampia)

Suluissa omat muutokseni.


2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl sitruunapippuria
1/2 tl aromisuolaa
1 tl kuivattua tilliä (korvasin ruohosipulilla)
1 prk tonnikalahiutaleita vedessä tai öljyssä (oli vain -paloja eli niitä)
2 rkl tuorejuustoa, esim. katkaravun, tillin tai ruohosipulin makuista (maustamatonta)
1/2 dl maitoa (go green ruoka "kermaa" ja vettä puolet ja puolet)
2 kananmunaa
(ruokaöljyä)

Mittaa ja sekoita kuivat aineet kulhossa. Valuta tonnikala ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Yhdistä tonnikalaseos jauhoihin ja sekoita haarukkavatkaimella murumaiseksi. Lisää maito ja kananmunat ja sekoita nopeasti paksuksi taikinaksi. Jos käytät veteen säilöttyä tonnikalaa, lisää taikinaan hiukan öljyä. Lusikoi taikina paperivuokiin tai muffinivuokaan. Tasoita taikinan pinnat. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia, kunnes muffinit ovat kohonneet ja saaneet värin pintaan. Tarjoa heti lämpiminä tuorejuuston kera.


Taikinasta tuli paksumman näköistä kuin kuvan muffareissa ja muffarit jäivät vähän klöntin näköisiksi mutta ei se makua haitannut yhtään.
Muffarit tein paperisiin muffarivuokiin joita täyttyi 18 kpl.
Paistoin niitä 12 minuuttia mikä näille pienehköille oli ihan riittävä.