Violetti viettelys   


Tämä ohje on löydetty Kattimatikaisen kokkailut-blogista. Maku oli  hyvä , ei kamalan makea.

Suluissa tekemäni muutokset.

Pohja:

200 g vaniljakauratäytekeksejä (tavallisia kaurakeksejä, Pirkka)

1 tl vaniljasokeria

75 g rasvaa

Täyte:

6 liivatelehteä (laitoin 7 kuten suositeltiinkin ja ei ollut liikaa.)

0.5 dl punaista marjamehua (kotimehua jota laimensin pikkuisen)

1 prk mascarpone-tuorejuustoa (Pirkan kevyt, maustamaton tuorejuusto)

1 prk vaniljatuorejuustoa (Pirkan kevyt, maustamaton tuorejuusto)

2 dl kuohukermaa (Flora vispiä)

5 dl mustikoita (pakaste sellaisia, 400g (unohdin mitata desit Nolostunut)

2 tl vaniliinisokeria

1 dl tomusokeria (+ n. 1rkl)

tilkkanen mustikkalikööriä (n. 1/2 dl)

(2rkl vanilijakreemijahetta )

Kuorrute;

200 g valkosuklaata (lidlin)

0.5 dl kermaa (flora vispi ->ei toiminut yhdessä ja jouduin lisäämään öljyä)

  • Tee pohja- murskaa keksit hienoksi, lisää sokeri ja sula margariini, taputtele irtopohjavuokaan.
  • Laita liivakot kylmään runsaaseen veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja soseuta mustikat. (itse soseutin 3/4 ja loput laitoin kokonaisina) Sekoita keskenään juustot, sokerit, mustikat ja likööri.
  • Liuota liivatteet kiehuvaan mehuun. Anna jäähtyä hetki. Kaada seos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Nostele kermavaahto sekaan. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna jähmettyä seuraavaan päivään/ noin 5-6 h.
  • Sulata suklaa vesihauteessa/mikrossa kerman kera. Levitä kakun päälle ja anna jähmettyä kylmässä. Koristele kakku haluamallasi tavalla.(Minulla valkosuklaa meni ihan paksuksi kun lisäsin pikku lirauksen kermaa mutta sain sen pelastettua lisäämällä n.2rkl öljyä mutta se ei leikattavuuteen auttanut ja suklaa oli aika kovaa)

Vielä muistiin parannettavaa ensikerraksi:

*Liivatteta laitoin 7 kuten suositeltiinkin ja ei ollut liikaa. Ehkä voisi lisätä jopa vielä yhden, erityisesti jos kakku joutuu olemaan pidempään lämpimässä, esim kesällä kahvipöydässä.

*Pohjaa vois olla enemmän kun on näin paljon täytettä, eli olis voinut laittaa koko pötkön keksejä (300g)

*Suklaa oli kovaa näin öljyllä avustettuna eli ganache kannattaa tehdä eli kunnon kermaa vaan.. Silmänisku