Hedelmäkakku

Ohjeen olen löytänyt Mansikkamäki-blogista ja sinne se oli löytynyt Kotilieden uudesta leivontakirjasta.

Todella herkullinen kakku! Suosittelen kokeilemaan! Cointreau antaa ihanan aromin! Kieli ulkona

Tästä annoksesta tein kaksi 1,2l kakkua.

Tällä ohjeella tein testikakun lisäksi joulun lahjakoreihin kolme isompaa kakkua. Hymy


Suluissa omat muutokseni      

250 g voita tai margariinia
250 g sokeria ( 100g fariinisokeria ja loput tavallista)
5 kananmunaa (2 normaalia ja 6 keltuaista jotka jäivät piparipikeeristä)
250 g kuivattuja hedelmiä (1/3 valkosuklaata, 1/3 kuivattuja aprikooseja ja 1/3 kuivattuja mansikoita)
2 tl leivinjauhetta
250 g vehnäjauhoja
2 rkl konjakkia, mantelilikööriä tai sitruunamehua (Cointreauta (appelsiinilikööri))

1. Leikkaa kuivatut hedelmät pieniksi paloiksi ja sekoita jauhojen joukkoon.
2. Vaahdota pehmeä voi sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan, sekoita välillä hyvin ja lisää lusikallinen vehnäjauhoja, niin kananmunat sekoittuvat hyvin taikinaan. Lisää jauhot hedelmineen taikinaan. Mausta taikina parilla lusikallisella konjakkia, mantelilikööriä tai sitruunamehua.
3. Voitele kakkuvuoka huolellisesti ja korppujauhota tarvittaessa. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 60 minuuttia. Pienennä loppuvaiheessa lämpöä 160 asteeseen. Kokeile kakun kypsyyttä cocktailtikulla.
4. Anna kypsän kakun hetken jäähtyä vuoassaan ja kumoa se sitten ritilälle jäähtymään.