Valkosipulisämpylät

1243785156_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeen olen löytänyt Kiireen keskellä leivontaa ja kokkausta-blogista.

Älyttömän nopea taikina valmistaa ja tuoksu on ihana jo nousua odotellessa.

Vaikka sämpylät näyttävät kovilta kikkareilta niin ne maistuvat oikeasti hyvältä ja ovat ihanan pehmeitä. valkosipuli maistuu kans kivasti, ei liikaa. Hymy Täytyy tehdä toisenkin kerran! Nauru

Suluissa tekemäni muutokset.

4-5dl vettä
1-2 rkl siirappia/hunajaa/sokeria
1tl suolaa
½ rkl kuivattua valkosipulirouhetta (käytin sitä maustepurkissa myytävää rouhetta)
½ dl öljyä (korvasin sulalla voilla mitä jäi toisesta taikinasta)
1pss kuivahiivaa
4 dl kaurahiutaleita
5-6 dl vehnäjauhoja/sämpyläjauhoja (käytin 3dl vehnäjauhoja ja 2 dl grahamia)

Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen mausteet ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja lisää hiutaleet sekä jauhot taikinaan. Taikina jää melko löysäksi. Nostele lusikalla leivinpaperin päälle sämpyläkekoja (voit painella kekoja tasaisemmaksi) (laitoin pellille 3x3). Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Paista 225 12-15min, tai uunisi mukaan. (minulla riitti 12min)
Tästä annoksesta sain 23 kpl sämpylöitä.

1243785179_img-d41d8cd98f00b204e9800998e