Chili con carne
Ohjeen löysin Julien ruokaohjeita-blogista.
Meillä kotona ei papuja ole syöty oikeastaan yhtään eli piti tätäkin tehdä. Koulussa kyllä on tullut syötyä tätä useammankin kerran.
Hyvää on ainakin kesken valmistusta maisteltuna. (tykkään aina maistella kaikenlaisia kastikkeita kesken valmistuksen ja yleensä aina kieli palaen )
Tein kaksinkertaisen annoksen ainakin periaatteessa, laitoin kuitenkin vain 2 tölkkiä papuja. Chilikastiketta (sweet chili) laitoin puoli desiä ja jauhetta ei ollenkaan. Oreganoa ehkä n. 1 tl, suolaa ja pippurisekoitusta jotain 1,5 tl kumpaakin. Muuten taisi olla kaksinkertaisen ohjeen mukaan..
Oman annoksen sekaan laitoin vielä vähän pakastemaissia. Sopi todella hyvin (!) mutta olisi voinut lämmittää hiukan ennen annokseen lisäämistä kun suoraan pakastimesta otettuna kylmensi ruokaa vähän liikaakin.
Chili con carne
400 g jauhelihaa
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 lihaliemikuutio
1 prk tomaattimurskaa
2 rkl chilikastiketta
2 rkl chilijauhetta
2 dl vettä
2 tölkkiä valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 tl oreganoa
mustapippuria
cayannepippuria
suolaa
Pilko sipulit. Ruskista jauheliha, kuullota sipulit. Lisää tomaattimurska, chilikastike, vesi ja lihaliemikuutio. Mausta. Anna hautua hiljalleen hetki. Lisää pavut ja kuumenna. Tarjoa riisin ja raikkaan salaatin kera.
tiistai, 2. kesäkuu 2009
Kommentit