1243962464_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuva on tosi huono kun en löydä alkuperäistä mistään.(otin kopioimalla omasta reseptiarkistostani) No eikähän siitä selvää saa.

Piparpähkinöitä

Nyt taas vähän jouluisempaa ohjetta välillä, mutta ei se mitään...

Ohjeen löysin Makunautintoja Mimmin keittiöstä.

Tosi helppo ja nopea taikina, aikaa ei mennyt kuin jotain 5 min.. Muotoilu kävi myös sutjakasti.

Kastoin piparit murskattuihin mantelilastuihin ja pari viimeistä mantelirouheeseen. Yhdestä annoksesta tuli 56 kpl.

Hyviä! Kieli ulkona Piparia miedompia, jauhoisempia ja kosteampia. Saa nähdä muuttuuko maku huomiseksi jos niitä sinne asti. Hymy Nam!



250 g voita tai margariinia
200 g sokeria
1 kananmuna
1 rkl siirappia
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl soodaa
1½ tl leivinjauhetta
400 g vehnäjauhoja
koristeeksi: hasselpähkinän puolikas sydän/ pikkuleipä tms.


Valmistaminen:
- vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- lisää muna, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina hyvin , jotta siitä tulee tasaista taikinaa
- voit antaa taikinan tekeytyä kylmässä tai leipoa heti pyöreiksi palloiksi, koristeet päälle ja pikuleivät paistumaan lähes 200 C keskitaso n. 10 min. (Mimmin kommenttina: minun on laitettava pikkuleipien paistamisessakin kaksi leivinpaperia pellille päällekkäin, muutoin pohja paistuu liikaa.)
- jäähdytä tasaisella alustalla