1244041656_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Sipuli-pekonipiirakka

Ohjeen löysin Rakkaudesta ruokaan-blogista

Kuten Vilijaanakin, myös minä käytin valmista pohjaa. Laitan kuitenkin pohjan ohjeen jos joku haluaa sen tehdä. Täytteen tein kaksinkertaisena.

Pohjan painelin uunipellille vähän peltiä pienemmäksi (1 levy) ja yhteen piirakkavuokaan (1/2 levyä) ja loppu puolikas käytettiin koristeluun.

Täytettä taisi kulua vähän enemmänkin maistelun takia. No kyllä se piirakkaan riitti ja hyvääkin oli. :)

POHJA:
100 g margariinia
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
3 rkl vettä
Nypi ainekset sekaisin ja lisää vesi. Painele taikina vuokaan ja laita vuoka viileään, kun teet täytteen!(me teimme pohjan valmiista Sunnuntai piirakkataikinasta)

TÄYTE:
5 viipaletta pekonia (pekonia oli myös koko paketti kuten Vilijaanallakin (eli kaksi) ja lisäksi vähän kinkunläskiä ja kinkkuviipaleita (paketissa oli vaan 140g). (Tammikuun alussa kun ohjetta kokeilin oli joulukinkkua vielä käytettäväksi. :) )
400 g sipulia (Sipulista n. 1/3 oli purjoa ja muutama kappale punasipulia.)
1 rkl voita tai öljyä
3 kanamunaa
2 1/2 dl kermamaitoa (käytin go green-ruoka"kermaa")
1/2 tl suolaa
ripaus sokeria
1/2 tl timjamia (en laittanut)

Kuori ja viipaloi sipulit, ripottele niille hieman sokeria. Pilko pekonit ja ruskista ne kevyesti pannulla. Laita sipulit kuullottumaan voihin/öljyyn (pekonin rasvaan).Sekoita kermamaitoon kanamunat ja mausteet. Levitä pekonit ja sipulit piirakkapohjalle ja kaada päälle kermamaito. Paista piirakkaa alimmalla uunitasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia!!