Suklaa-kinuskipiiras

Aivan ihana piiras jota olen tehnyt jo monia monia kertoja! Tosi makeaa, mutta pakko syödä aina lisää ja lisää…
Muistuttaa muissa blogeissa nähtyä Banoffee-piirasta, mutta sisältää ihanaa suklaakermaa.

Ohje on Patricia Lousadan kirjasta Ihana suklaa. Tässä kirjassa on niin upeat kuvat että kannattaa jo niiden takia lukea.

Ainekset:
Keksipohja
260g murennettuja digestive-keksejä
90g sulatettua voita

Täyte
150g tummaa suklaata
1 ¼ dl kermaa
1 tl vaniliinisokeria
n. 1 dl kinuskikastiketta

Kuorrutus
3 pientä banaania
3 dl vatkattua kermaa

1.    Keksipohja: Sekoita keksinmurut ja sula voi keskenään ja painele tasaisesti vuoan reunoille ja pohjalle. Paista 180°C 10 min. Jäähdytä hyvin ennen täyttämistä.
2.    Valmista täyte: Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita suklaaseen. Sekoita joukkoon vanilija. Lusikoi seos keksipohjalle ja levitä tasaiseksi. Anna jäähtyä.
3.    Levitä jäähtyneelle suklaatäytteelle kinuskikastike.
4.    Viipaloi banaanit ja asettele kinuskikerroksen päälle. Lusikoi päälle kermavaahto. Koristele esim. kaakaojauheella tai suklaakääröillä.

(itse olen valmistanut aina alusta loppuun vaikka kakku syötäisiinkin vasta seuraavana päivänä, mutta kirja neuvoo laittamaan banaanit ja kerman vasta tarjoilupäivänä.)


 
pohjat


 
suklaatäyte kulhossa ja                                                                pohjille levitettynä

 
kinuski                                                                                               banaanit

 
kerma


valmiit piiraat kaakaojauheella ja                                               suklaarullilla