Pikaviinerit 16 kpl
Helppo ja nopea ohje viinereiden valmistukseen... :)
Ohje Bruno Viinerivuoka-paketin kyljestä
25g hiivaa
2 dl maitoa (käytin soijamaitoa)
200 g rasvaa
2 rkl sokeria
n. 5 dl vehnäjauhoa
(siinä ohjeessa olisi täyte 50g rasvaa ja 0,75 dl mansikkahilloa. Rasva vaahdotetaan ja siihen sekoitetaan hillo. Käytin kuitenkin viinereihin nokareen vanilijakreemiä ja aprikoosihilloa)
Sekoita kylmä maito ja hiiva. Kuutioi rasva ja lisää se sokerin ja jauhojen kanssa maitoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
Kauli jauhotetulla pöydällä n. 30 x 30 cm:n levyksi. Leikkaa 16 neliöksi.
Jaa täyte nokareiksi neliöille ja lisää halutessasi marjoja. Nosta taikinakulmat täytteen päälle ja laita viinerit vuokiin.
Kohota.
Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Koristele sokerivesiseoksella ja marjoilla.
maanantai, 14. syyskuu 2009
Kommentit