Helpolla pääsee kauraleipä

Ohje on Pirkan parhaasta leivontakirjasta.

Leivästä tulee aika leveä ja littana, mutta tosi hyvää! Voiteluun käytetty liemi maistuu joissain kohdissa kuorta hauskasti makealta. Tämä on kyllä niin helppo ja hyvä leipä että ehdottomasti täytyy tehdä toisenkin kerran. :P

Enhän olisi minä jos en vähän ohjetta muuttaisi. Eli suluissa taas muutoksiani.

2 dl kauraleseitä (käytin hiutaleita)
5 dl hiivaleipäjauhoja (laitoin ½ dl pellavansiemeniä, 1 dl ohrajauhoja ja 3,5 dl vehnäjauhoja)
1 tl suolaa
1 ps (11g) kuivahiivaa
3 dl vettä
1 kananmuna
Voiteluun:
½ dl vettä
1 rkl siirappia

Sekoita puuhaarukalla kauraleseet, jauhot, suola ja kuivahiiva keskenään.
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (42-asteiseksi) ja sekoita siihen muna.
Kaada neste jauhoseokseen ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.
Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin puoli tuntia lämpimässä paikassa.
 Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.
Anna kohota vielä puoli tuntia.
Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia alimmalla tasolla.
Valmista siirappiseos. Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.
Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä 5 minuuttia.
Anna lievän jäähtyä ilman liinaa niin saat rapean kuoren.