Amerikkalainen suklaakakku 10−12 annosta

Ohjeen löysin dansukkerin sivuilta.

Keksiseos ei kyllä mitenkään uponnut taikinaan mutta hyvä näinkin.
Ihan hyvää oli, melko tukevaa tavaraa. :)

Ainekset
125 g tummaa suklaata +
125 g tummaa suklaata
100 g suolatonta voita
5 murskattua Digestive-keksiä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
4 dl ruokokidesokeria (korvasin fariinilla)
1 tl ruokasoodaa
3 dl kermaviiliä
4 munaa
100 g kuorittuja saksanpähkinöitä

Vuokaan
voita ja korppujauhoja

Koristeluun
tomusokeria

1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele iso, pyöreä kakkuvuoka ja leivitä se korppujauhoilla.

2. Sulata voi kattilassa. Lisää keksinmurut ja anna seoksen jäähtyä.

3. Sulata 125 g tummaa suklaata koko ajan sekoittaen kattilassa, jossa on myös 2 rkl vettä. (en laittanut ollenkaan vettä ja suklaan sulatin vesihauteessa)

4. Rouhi toiset 125 g tummaa suklaata yhdessä saksanpähkinöiden kanssa.

5. Sekoita ruokokidesokeri, ruokasooda, jauhot, kermaviili, munat ja sulatettu suklaa kulhossa ja vatkaa, kunnes taikina on tasaista.

6. Sekoita saksanpähkinät, rouhittu suklaa ja keksiseos keskenään.

7. Kaada taikina vuokaan ja lisää keksiseos, joka uppoaa taikinaan.

8. Paista uunin keskiosassa noin 50 minuuttia. Pinnalle sirotellaan tomusokeria ennen tarjoilua. Voidaan tarjoilla myös kermavaahdon tai ranskankerman ja tuoreiden marjojen kanssa.