Tämäkin ohje on jo joskus syksyllä kokeiltu mutta lisätään se nyt vihdoinkin.
Ohjeen löysin täältä.

Viileä mustikkapehmis

7 annosta (minä sain kuusi konjakilasillista)
1 tlk (2dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (minä käytin kermaa)
n.200g mustikoita (minulla n.250g)
2rkl tomusokeria (käytin mansikkatomusokeria)
1 munanvalkuainen
1rkl kylmää vettä
Vatkaa vaniljakastike/kerma vaahdoksi. Sekoita monitoimikoneessa leikkuuterällä mustikat, tomusokeri, valkuainen ja vesi. Jos seos on rakeista, pysäytä kone, lisää tilkka vettä ja kaavi mustikat reunoilta kulhon pohjalle. Anna koneen käydä hetki, jotta mustikkaseoksesta tulee kuohkeaa.
Kaada mustikkaseos vaniljaisen vaahdon joukkoon ja sekoita kevyesti nuolijalla niin, että mustikkapehmis jää raidalliseksi. Annostele laseihin ja koristele halutessasi tuoreilla mustikoilla.säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti