Melko perus maustekakku, mutta niin helppo että täytyy tännekin se lisätä.

Kypsän kakun pinnasta tuli melko tumma, ihan kuin kakku olisi suklaakakku vaikka suklaata ei ole kuin rouhittuna. Sisältäkin yllättävän tumma aineisiin nähden.

Ohjeen nappasin täältä.

 

3 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

2 tl soodaa

3 tl kardemummaa (korvasin yhden lusikallisen vanilijasokerilla)

1 tl pomeranssinkuorta

2 tl kanelia

1 dl manteli- tai pähkinärouhetta

(1 dl rusinoita)

1-2 dl suklaarouhetta

2 munaa

2 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia

1½ dl kermaa tai kermamaitoa

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita keskenään. Lisää munat, rasva ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.

 

ihan kuin kakku sisältäisi kaakaojauhetta tai muuta vastaavaa :)