Omppuohje jostain syksyltä. :)

Helppo tehdä, tai olisi ollut jos kunnon vatkain toimisi! Eli Kenwoodin vispilät ei suostuneet menemään paikoilleen ja jouduin tekemään vaahdon vanhalla koneella, eli siitä ei tullut kamalan kuohkeaa…

Kiva piirakka ja olisi varmaan vielä parempaa jos olis ollu kunnon vatkain käytössä että olis tullu kuohkeampaa. Mut muruseos pinnalla oli hauskan rapsakkaa ja muutenkin hyvää. Eli taas yksi myöhemminkin käytettävä ohje. :)

 

Ohjeen nappasin Herkkuja ruokapöytään blogista.



Mehevä omenapiirakka, n. 20 annosta
Pohja:
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
Täyte:
1,5 l omenoita (en jaksanut kuoria kuin litran verran mutta sekin riitti :) )
Muruseos:
50 g margariinia
1 dl sokeria
1 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
0,5 tl inkivääriä
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Kuori ja viipaloi omenat. Kotimaisille omenoille riittää huuhtelu. Nosta viipaleet taikinan pinnalle. Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Ripottele muruseos pinnalle. Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia.