Leipää, nam! Lämmin leipä on kyl vaan niin hyvää. Pikkulämpimänä olivat nämä ihanan pehmeitä! Hyvää, ihan peruskauraleipää! Sen verran helppo ja mehevä että täytyy toisenkin kerran tehdä! :)

Kaksi tulee näitä leipiä alkuperäisen ohjeen mukaan mutta tein kolme kun meillä oli vain niitä pienempiä (mustia) leipävuokia.
Jokaiseen leipään kokeilin vähän erilaista ”koristelua” (pelkkä vedellä voitelu ja pistely, muissa kahdessa voitelu ja toisessa kaurahiutaleita ja toisessa vehnäjauhoja ja viillot)

Ohje on Ei makeaa mahan täydeltä blogista


6 dl maitoa
½ dl öljyä
2 rkl vaaleaa siirappia
1 pussi kuivahiivaa
2 tl suolaa
5 dl kaurahiutaleita (tälläkertaa ruis-kaurahiutaleita)
n. 1 l vehnäjauhoja

Lämmitä maito, lisää öljy ja siirappi. Laita kulhoon osa jauhoista, kaurahiutaleet, suola ja hiiva. Lisää nesteseos. Vaivaa sekaan jauhot, mutta säästä hiukan leipien leipomiseen. Kohota taikinaa tunnin ajan.

Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile sileiksi limpuiksi ja laita voideltuihin leipävuokiin. Anna kohota n. ½ tuntia. Pistele leivät kevyesti haarukalla ja voitele vedellä. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min.