Hyvää oli, melko mietoa. Ei oikeastaan dooley eikä omar maistu kun välillä ihan vähän. Rakenne on kuitenkin mukava, eli ihan kiva ohje. :) Synttärivieraiden varalle tämän tein joku aikaa sitten.

Ohjeen löysin Open café blogista.

 

Pohja
300 g Digestive-keksejä
2 rkl Oboy-kaakaojuomajauhetta
100 g margariinia

Täyte
4 dl kuohukermaa tai Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 levy Omar-suklaata
5 liivatelehteä
1 dl Dooleys-toffeelikööriä

Murskaa keksit ja sekoita niiden joukkoon sulatettu margariini ja kaakaojuomajauhe. Painele muruseos halkaisijaltaan 26 cm reunavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Paloittele se kulhoon ja lämmitä mikrossa 30 sekuntia. Sekoita ja lämmitä vielä toiset 30 sekuntia. Sekoita sulatettu suklaa notkistetun tuorejuuston sekaan.

Keitä Dooleys-likööriä kattilassa muutama minuutti, jotta alkoholi haihtuu. Lisää joukkoon liivatteet. Sekoita tasaiseksi ja kaada tuorejuusto-suklaaseoksen joukkoon. Sekoita joukkoon myös vaahdotettu kerma. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kuten haluat. Omassa kakussani on koristeena Tallinnan Rimistä ostettua valmista suklaalastua sekä itse muovailemani ruusut Omar-karkeista. Yhteen ruusuun tuli 3 Omar-karkkia.
(Oijoin vähän tekemisessä, ensin kerma, sitten sinne juusto ja sula suklaa ja liotetut liivatteet… Suklaa meinasi mennä paakuksi mutta lisäsin kermaa ja vähän öljyä niin se tokeni.)