Helppoa, nopeaa, hyvää ja suolaista. Eli nam! Siitä tietää että tän on oltava hyvää kun isä, joka on nirso, tykkäsi ja otti vielä evääksikin töihin. :D

Ohje on Herkkusuun paratiisi-blogista.

Taikina

3 dl vehnäjauhoja

125 g voita

vajaa 1/2 dl kylmää vettä

ripaus suolaa

Täyte

7 isoa herkkusientä

n.10 cm pala purjoa

ripaus suolaa

n. 100 g aurajuustoa

1 pkt pekonia

1 prk kermaviiliä (10%)

1 kananmuna

mustapippuria myllystä

Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja vesi ja painele taikinaksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pilkotut herkkusienet ja purjot pienessä määrässä voita pehmeiksi. Mausta halutessasi suolalla ja /tai mausteilla. Siirrä sieni-purjoseos syrjään ja paista kuutioiksi leikatut pekonit pannulla kypsiksi.

Levitä pekonit ja sieni-purjoseos taikinan päälle. Murenna päälle myös aurajuusto.

Sekoita kermaviiliin kananmuna ja pippuri. Levitä seos piiirakan päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Kerrankin tuli otettua jonkinlaisia vaihekuvia:

herkkusienet ja purjot paistuvat     pekoni ja homejuusto pilkottuna

 

pohja valmiina   sieni-sipuliseos pohjlla

 

liemen aineet   pekonit mukaan piirakkaan

 

homejuustoa kehiin   ja liemi päälle

 

valmis piirakka eli ei kun herkuttelemaan :)