Nyt on syksy täälläkin ja omenat kypsyvät. Omenaviikon kunniaksi tässä Kotilieden ohje ihanaan, pehmeän mehevään omenasacheriin.
Valmistusaika: yli 60 min
Annoksia: 12
Määrä | Aines |
---|---|
kakku: | |
150,0 g | voita |
150,0 g | tummaa suklaata |
5,0 kpl | munanvalkuaista |
0,5 dl | tomusokeria |
5,0 kpl | munankeltuaista |
1,5 dl | tomusokeria |
1,5 dl | vehnäjauhoja |
1,0 dl | perunajauhoja |
1,0 tl | vaniljasokeria |
2,0 tl | leivinjauhetta |
kostutus: | |
0,5 dl | omenamehua |
täyte: | |
2,5 dl | omenasosetta |
päälle: | |
1,0 dl | Aprikoosimarmeladia (käytin omenaa) |
(tilkka | vettä) |
kuorrutus: | |
1,5 dl | kermaa |
1,0 rkl | erikoishienoa sokeria (käytin tomusokeria) |
300,0 g | tummaa suklaata |
2,0 rkl | voita |
koristeeksi: | |
rouhittua suklaata |
- Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Yhdistä jauhot, perunajauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Erottele keltuaiset valkuaisista.
- Vaahdota valkuaiset ja 0,5 dl tomusokeria. Vaahdota keltuaiset ja 1,5 dl tomusokeria.
- Sekoita suklaa keltuaisvaahtoon. Lisää jauhoseos siivilän läpi seuloen joukkoon. Lisää lopuksi valkuaisvaahto. Sekoita varovasti ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
- Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä seuraavaan päivään.
- Halkaise kakku kolmeen osaan. Kostuta levyjä omenamehulla. Levitä omenasosetta kakkulevyjen väliin ja kokoa kakku. Kiehauta aprikoosimarmeladi ja levitä seos kakun pinnalle. Anna jäähtyä noin tunnin ajan.
- Kuumenna kerma ja kaada se suklaan joukkoon. Lisää sokeri ja voi. Sekoita kuorrutus ja kaada seos kakun päälle. Korista suklaalastuilla
Tämän kakun tein herkkujälkiruoaksi rapujuhliin. :P
Kommentit