Ihana omenapiirakka

Ohjeen löysin Makunautintoja Mimmin keittiössä-blogista ja hän oli löytänyt sen Kattimatikaisen kokkailut-blogista.

Taikina tosi helppo tehdä. Levitin piirakkavuokaan nuolijalla jolloin sain tasaisen reunan.  Piirakasta tuli tosi kaunis ja oli todella helppo. Ja tietenkin maukas! Hymy

Suluissa tekemäni muutokset.


pohja:
150 g sulaa margariinia
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 muna (2 keltuaista, jäi marengin valmistuksesta)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta


Sekoita sula rasva ja sokerit, lisää muna ja kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan, myös reunoille. Jos reunojen nostaminen ei onnistu ihan heti, niin anna pohjan hetken jähmettyä ja taputtele sitten reunat piirakkapohjaan. Tämä pohja on todella helppo ja nopea tehdä kun ei tarvitse mitään vaahdottamisia, silti pohja on oikein murea.

täyte:
2 dl vaniljarahkaa (1dl rahkaa, 25g vanilijakreemijauhetta +75g vettä)
½ dl maitoa
1 muna
2 rkl sokeria


sekoita kaikki ainekset sekaisin ja kaada raa’an pohjan päälle


Kuori 2 - 3  isoa omenaa, lohko ne ja asettele täytteen päälle.
Laita vielä kanelia+sokeria omenalohkojen päälle.
Paista piirasta 175 asteessa uunin alatasolla ritilän päällä n.45 min. Tarkkaile ettei paistu liian tummaksi, koska uunit kun ovat niin erilaisia.