Perunaleivosten tekoa harjoitellaan. Kuvassa leivokset ennen pyörittelyä.

Ihmeen pyöreitä sain aikaan, tämä on aika vaikeaa. Hymy

EDIT: Yleisön pyynnöstä lisäsin jonkinlaisen ohjeen. (ja siksi nostan tämän ylemmäs) Ohjeessa ei valitettavasti ole minkäänlaisia määriä ja se saattaa muutenkin olla hiukan sekava.. :)

Perunaleivos
Tarvitset:
*tummaa kääretorttupohjaa (leivoksen pohjiin)
*rommilla maustettua sokerivettä (muista kiehauttaa ennen rommin lisäämistä niin säilyvyys paranee)
*murukreemiä (voikreemiä + murusteltua tummaa kääretorttupohjaa rommilla maustettuna)
*käpymassaa
*mansikkahilloa

-Kääretorttupohjasta otetaan pyöreällä muotilla (halkaisija 6cm) pohjia. Tästä jäävät kantit voi käyttää murukreemiin
-kauli käpymassa melko ohueksi ja leikkaa 10x10cm  neliöiksi
-kostuta pyöreät kääretorttupohjat
- pursota murukreemistä rengas käpymassan keskelle
-pursota kreemin keskelle mansikkahilloa
- laita päälle pyöret kääretorttupohjat
- muotoile palloiksi
- laita muffinssivuokaan tai muuhun paperiin
- painene kolme reikää ja ripottele päälle tomusokeria tomusokerilla

 

Käpymassa
Käpymassa koostuu niin sekalaisista osista että siitä ei kunnon ohjetta pysty tekemään ja se on oikeastaan joka kerran erilaista.
Tämä voi olla vaikea tehdä kotona kun en tiedä saako mistään esom. tärkkelyssiirappia kotitarpeisiin.

Tarvitset:
*Kaikenlaisia kantteja, esim. kakkupohjasta, kääretorttupohjasta, jne. Ei kuitenkaan mitään mikä sisältää kermaa tai muuta herkästi pilaantuvaa sillä käpymassa ei silloin säily niinkuin sen pitäisi!
*Kreemiä, aprikoosi- tai omenamarmeladia
*Kaakaojauhetta
*tärkkelyssiirappia
*rommia
*karvasmanteliöljyä pari tippaa

-Murusta kantit tasaiseksi yleiskoneella.
-lisää kreemiä, hilloa, tärkkelyssiirappia kunnes saat massasta sopivan rakenteista
-värjää kaakaojauheella ja mausta rommilla ja karvasmantelilla ja sekoita tasaiseksi
-jos massa on liiian löysää, lisää kanttia ja jos liian kuivaa, lisää kreemiä tai hilloa.

Rakennetta ei oikein pysty selittämään eli tämä ohje on aika vaikea lisätä.. :)