Taivaallinen espressokakku

Tämän herkullisen ohjeen olen löytänyt Kinuskikissalta. Häneltä löytyvät myös upeat vaihekuvat kakun tekemiseen.

Kakku on aivan ihanan suussasulavaa! Vaikka itse en oikein kahvin mausta tykkää niin tämä on hyvää! Tätä tein pikkuveljeni 15-vuotis synttäreille ja kaikki vieraatkin tykkäsivät. Nauru

Kakun tein muuten ohjeen mukaan mutta kiisselin mokasin jotenkin ja sitä muuttelin jonkin verran.


Pohja:
keksipohja dominoista + 1 iso Daim-patukka
Täyte:
2 dl kahvia (tavallista, ei espressoa)
2 rkl sokeria
4 rkl perunajauhoja
2 dl kevytmaitoa
½ pkt Daim-patukkaa
5 liivatetta
4 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kahvia
1 rkl vettä
Koristelu:
- dominomurua
- ½ Daim-patukka paloiteltuna
- kukkasia vaahdotetusta suklaaganachesta
 
Leikkaa pohjaa varten Daim-patukka veitsellä pieneksi murskaksi. Valmista keksipohja ohjetta noudattaen, mutta lisäten keksimuruun Daim-murskan.
Keitä kahvi (2 dl + 2 rkl). Sekoita kiisseliä varten kattilassa sokeri ja perunajauhot. Lisää kahvi (2 dl) ja maito. Lämmitä liedellä koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Anna jäähtyä.*
Erota kiisselistä 1 ¾ dl. Leikkaa puolikas Daim-patukasta veitsellä murskaksi ja sekoita tuohon erottamaasi kiisselimäärään.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja loput (ei Daim-murskaa sisältävä osa) kiisselistä. Kuumenna kattilassa kahvi ja vesi ja sulata liivatelehdet joukkoon. Kaada täytteeseen.
Kokoa kakku kaatamalla vuokaan pohjan päälle vuorotellen täytettä ja tiputtamalla nokareittain Daim-kiisseliä. Voit edesauttaa nokareiden leviämistä vetämällä veistä täytteen joukossa. Vedä veistä myös vuoan reunasta reunaan: näin saat elävyyttä leikkauspintaan. Säästä päällimmäiseksi täytettä niin, että kiisselinokareet peittyvät ja saat kakulle tasaisen pinnan. Anna hyytyä jääkaapissa muutamien tuntien ajan tai seuraavaan päivään.

*Kiisselistä tuli ensimmäisellä kerralla liian paksua ja sen joutui laittamaan pois. (lienenkö sekoittanut liikaa vai mikä oli?!) Uudestaan se tehtiin vain 3 rkl perunajauholla (vaikka mitta onkin se iso sininen eli lieneekö ollut liian reilu). Kiisseliin lisäsin myös pari lusikallista kaakaojauhetta (oboy) antamaan väriä ja vähän taittamaan kahvin makua. Sokeria ripottelin myös lisää jonkun verran, ehkä puolisen desiä.. Osan sokerista (n. puolet) käytin fariinisokeria.