Tampereen rievä

Tämä ohje on löydetty Tekosyy-blogista.

Ihanan herkullinen leipä, iheman sitkeähkö. Nam!!

Suluissa omat muutokseni.


Puoli litraa maitoa (käytin vettä)
50 g hiivaa
1 tl suolaa
5 dl ohrajauhoja (lisäsin 1/2 dl)
4 dl vehnäjauhoja (lisäsin 1/2 dl)
1.    Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja alusta taikina. Anna nousta kunnolla.
2.    Leivo joko kaksi tai neljä limppua. Anna nousta.
Pistele limput ja paista 275-asteisessa uunissa, pieniä 10 minuuttia ja isoja 18 minuuttia.

Tein taikinasta neljä leipää. Paistossa meni niissä vain 7 min. Yksi oli vähän raa’ahko. Eli pitää pohjaan ottaa hiukan enemmän väriä ensi kerralla.