Suklainen taatelikakku

Ohjeen olen löytänyt Open cafe-blogista.

Taikina on ihanan helppo ja nopea valmistaa. Ja hyvää myös! Kieli ulkona Kakun olen tehnyt ohjeen testaamisen lisäksi joulukakuiksi joista yksi kuvassa alhaalla. Hymy

Suluissa omat muutoksini.

1,5 dl vettä
1 pkt taateleita
200 g voita
2 munaa
2 dl sokeria
1/2 dl kermaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria

1 dl suklaarouhetta (käytin kolmea suklaata, eli tummaa-, maito- ja valkoista suklaata)

(1 dl suklaata on kolme riviä pandan suklaata, n. 60-65g)

Kiehauta vesi ja taatelit kattilassa. Keitä, kunnes taatelit pehmenevät täysin. Lisää joukkoon margariini. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi ja kunnes voi sulaa taateleiden joukkoon. Lisää munat yksitellen sekoittaen ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 1 tunti.
Ruusuvuoassa paistui tunnin ja 5 minuuttia jälkilämmöllä kun uunin sammutin. Sopivan kokoinen taikina oli siihen vuokaan (ehkä just mahtuisi 1,8l?!)