1243794694_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Toffeekeksit

Ohjeen löysin Mansikkamäki-blogista.

Sulatettuna toffeesuklaa meinasi mennä klöntille mutta kun lisäsi tuon maidon siihen ja sekoitti hyvin niin siitä tuli ihan hyvää.

Taikinan annoin odottaa kylmässä seuraavaan päivään ennen muotoilua (taikinana on kyllä herkkua!)
Leivon taikinasta kissapipareita uudella muotilla ja niitä tuli joku 70. Taikinaa jäi vielä jonkun verran mutta siinä oli jo niin paljon jauhoja (tällä muotilla tulee paljon kanttia) että en siitä enempää pipareita tehnyt. Osa siitä syötiin ja osa pyöritltiin palloiksi joita tuli 6. J Eli varmaan jotain 80 olisi tullut jos kaiken taikinana olisi piparoinut.
Paisto varmaan vähän lyhyempi. (en oikein osaa sanoa kun äiti paistoi.
Hyvää on myös pipareina. Poikakaveri kommentoi: ”nää olis hyviä kahveen kans!” J
Kissoille koristelin vielä silmät, suun ja hännän sekä osalle viikset. :D

Suluissa tekemiäni muutoksia.

2 1/2 dl voita tai margariiniä pehmennettynä (=250g)
1 1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vanilliinisokeria
7 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl toffeesuklaata sulatettuna (laitoin 2 levyä)
2 rkl maitoa
1/2 tl leivinsoodaa (laitoin leivinjauhetta) (laitoin puolet ja puolet soodaa ja leivinjauhetta)

1. Vatkaa voi, sokerit, muna ja vanilliinisokeri suuressa kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi.
2. Lisää jauhot (laitoin ensin n. 6 dl ja lisäsin jauhoja vähitellen, kunnes taikina oli sopivaa), sulatettu suklaa, maito ja leivinsooda.
3. Peitä kulho kelmulla ja anna olla jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut.
4. Kaaviloi taikina n.1/2 cm paksuiseksi ja ota haluammillasi muoteilla paloja. Taikinaa kannattaa ottaa vain osa kerrallaan ja jättää loput jääkaappiin, ettei taikina pehmene liikaa. Laita pikkuleivät leivinpaperin päälle uunipellille.
5. Paista pikkuleivät 180 asteessa 6-7 minuuttia tai kunnes niiden reunat ovat kullanruskeita. Anna jäähtyä ja koristele mieleiselläsi tavalla.

1243794944_img-d41d8cd98f00b204e9800998e