1243795187_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Dajm-viipaleet

Itse löysin ohjeen Herkkusuut-blogista ja sinne se oli löytynyt Kermaruusulta.

Helppo valmistaa ja hyvää! J Taikina oli valmiina aikas murua, mutta kun sitä vaivasi niin se tokeni. Paistoaika taisi olla vähän pidempi.
Isä (jonka synttäreille näitä tein) tykkäsi paljon ja vähän väliä sai kuunnella pientä hiippailua ja rapinaa piparikulholla. (isä on piparihiiri jos joku....Hymy)

200g voita
200g sokeria
1 keltuainen
2rkl siirappia
3tl vaniljasokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl soodaa
2 isoa dajm-patukkaa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.Lisää keltuainen vatkaten sekä siirappi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä Dajmin kanssa taikinaan.
Leivo kahden sormen paksuisia tankoja ja paina vähän kasaan. Paista 200´C n.9min.
Leikkaa tangot heti uunista oton jälkeen vinoiksi viipaleiksi.