Helppo suklaakakku
Tämä resepti oli ensimmäisessa päättötyössäni (Ravintolakokkiopinnoissa, valmistuin keväällä 06) En muista yhtään mistä kirjasta sen silloin löysin mutta täytyy suorittaa etsintöjä.
(lainattu suoraan päättötyöstä) Tosi helppo ja nopea ohje. Kakusta tulee pehmeää ja mureaa. Kannattaa koristella raastamalla juustohöylällä suklaalastuja kuuman kakun päälle. Kun kakun paistaa leveässä ja matalassa vuoassa, kypsennysaika vähenee lähes puolella. Kypsyys kannattaa kuitenkin tarkistaa tikun avulla.
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilijasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
150g sulatettua rasvaa
2 munaa
1 ½ dl maitoa
Sekoita kaikki kuivat aineet.
Lisää sula rasva, munat ja maito.
Sekoita tasaiseksi.
Paista tasapohjaisessa, voidellussa, korppujauhotetussa vuoassa.
Uuninlämpö 175 astetta, paistoaika n. 50minuuttia (piirakkavuoassa n.30min.)
perjantai, 12. kesäkuu 2009
Kommentit