Pätkiskakku

Tätä ihanaa kakkua on tehty meillä jo monet monet kerrat ja varmasti tehdään vielä uudestaankin.

Äiti on tämän ohjeen aikaa sitten löytänyt jostain ja näkyy se tosi monessa blogissakin jo olevan. (EDIT. Alkuperäinen ohje on kotoisin Myllyn parhaan sivuilta)

5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta (esim. Van houten)
150g sulatettua rasvaa
2 dl maustamatonta jugurttia
4 patukkaa pätkistä (n. 15g kpl ?!???)
3 munaa

Kuorrutus:
170g suklaata
50g voita

Sekoita kuivat aineet.
Lisää peloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita.
Lisää rasvan sekaan jugurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet.
Sekoita tasaikeksi.
Kaada jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175 asteessa.

Kuorrutus:
Sulata aineet liedellä ja valuta jäähtyneen kakun päälle.
Voit ripotella pinnalle vaikkapa suklaahippuja koristeeksi.

Tämä sama kuva oli minulla myös ensimmäisessä päättötyössäni. (eli yli kolmen vuoden takaa)

Toinen kuva on uudempaa kaliiperia, otettu viimevuoden joulukuussa.