Puuroleipä

Ohjeen löysin Kirsin keittiö-blogista.

Hellalla on usein puuron jämä niin tämäkin tuli vihdoinkin kokeiltu..

Tätä ohjetta kokeillessa pääsin myös ensimmäistä kertaa testaanaan uuden kenwoodin taikinakoukkuja vaikka en vielä ihan ”kunnolla” (taikina niin löysä ettei sitkoa saa).

Maku on hyvä eli toisetkin puuron jämät täytyy tähän käyttää... :)

·    2 dl löysähköä hiutalepuuroa (itse laitoin kaurapuuroa)
·    0,5 pss kuivahiivaa
·    ripaus suolaa
·    2 dl vettä
·    0,5 dl kauraleseitä (Nalle kaura ja ruis sekoitusta jossa on kaurahiutaleita ja ruisleseitä)
·    n. 5,5 dl vehnäjauhoja
·    (70 g juustoraastetta) (jätin pois)
·    0,3 dl öljyä
Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoja. Lisää joukkoon jäähtynyt puuro, vesi, suola, kauraleseet, juustoraaste sekä öljy. Sekoita loput vehnäjauhot joukkoon. Jauhojen määrä riippuu siitä, kuinka löysää puuro on. Anna taikinan nousta puolisen tuntia ja painele taikinasta jauhojen avulla leipä. (löysensin puuroa sen verran paljon että leipä meni ihan kaatamalla vuokaan)
Anna leivän kohota leipomisen jälkeen vielä 15 minuuttia. Voitele pinta vedellä ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. (paistoin 30min ja ehkä hiukan lisää olisi vielä voinut paistaa.