Sacherleivos

Ovat varmaan tosi hyviä mutta jo kaksi kertaa kun olen ohjetta kokeillu niin täytteessä on ollut sokeria liian vähän…. Eli ens kerralla maistettava paremmin!

Ohje on löytynyt Trish Deseinen kirjasta Haluan suklaata! (sivulta 64)

Pohja
120 g maito- tai tummaa suklaata maun mukaan
75 g suolatonta voita
0,75 dl sokeria
4 munaa keltuaiset ja valkuaiset erotettuna
0,75 g vehnäjauhoja

Täyte
0,5 dl aprikoosimarmelaadia
0,5 dl sitruunamehua
pieni tölkki (n. 250 g) säilöttyjä aprikooseja

Kuorrutus
100 g tummaa suklaata
50 g voita
2 rkl vettä

Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Sulata kakkuun tuleva suklaa. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen.
Sekoita joukkoon suklaa ja jauhot. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele taikinaan.
Jaa taikina vuokiin ja kypsennä uunissa 20-25 minuuttia.
Ota pohjat uunista ja anna jäähtyä hetken ennen kuin kumoat ne vuoista. Jäähdytä täysin ennen täyttämistä.
Kuumenna marmeladi ja sitruunamehu pienessä kattilassa. Paloittele valutetut aprikoosit ja sekoita marmeladiseokseen. Keitä 5 minuuttia. Maista että sokeria on tarpeeksi (!!tarvitsee lisätä, tässä on mokattu jo kahteen kertaan!!) Jos seos tuntuu paksulta, lisää tilkka vettä. Jäähdytä.
Valmista kuorrutus sulattamalla kaikki aineet yhdessä. Sekoita tasaikseksi.
Halkaise pohjat ja nosta toiset puolikkaat tarjoilulautasille. Jaa aprikoosi pohjille ja nosta toiset puolikkkaat päälle.
Valuta kuorrutus kakuille ja tarjoile heti.

Ensimmäinen kuva on taas päättötyöstäni kolmen vuoden takaa ja toinen koulusta viime joulukuulta. Nyt kun vaan uskoisi ja laittaisi tarpeeksi sokeria siihen täytteeseen..