Tämä teksti on kopioitu suoraan Leipuri-opintojen päättötyöstä. Päättötyöni nimi oli Hääkakut. Siinä suunnittelin ja valmistin kolme erilaista hääkakkua ja tämä oli yksi niistä. Eihän hääkakun tarvitse aina olla makea.

Voileipäkakku
Ohje on löydetty netistä Marien blogista (Ruokaohjeita ja herkkuja ala Marie).
Ohjeeseen on korjattu omat muutokseni ja Marien alkuperäiset määrät ovat suluissa.
Leipä:
2, 75 dl vettä (2 dl maitoa ja 0,75dl vettä)
1/2 dl ruokaöljyä
1 pss kuivahiivaa (7g)
noin 6 dl vehnäjauhoja
1 tl paprikajauhetta
 1/2 dl kuivattua sipulirouhetta
1 tl perunamaustetta
1 tl grillimaustetta
½ tl valkosipulijauhetta
1 tl provensen yrttimaustetta (4 edellistä korvaamassa 1-2 rkl pizzamaustetta)
3/4 tl suolaa
1 rkl sokeria
ripaus chilijauhetta  (pari kierrosta chili explosion maustesekoitusta)
Mittaa kulhoon vesi ja kuumenna se reilusti kädenlämpöiseksi.
Lisää suola ja sokeri ja kuivahiiva. Lisää ruokaöljy ja mausteet. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta.
Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 min.
Kumoa taikina pöydälle johon on siroteltu hieman jauhoja. Vaivaa vielä hetki.
Laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina huolellisesti ja tasaisesti vuokaan.
Peitä liinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia.
Paista leipää 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Anna jäähtyä muutama minuutti, pyöräytä tarvittaessa vuoan reunan ympäri veitsellä tai lastalla ja kumoa leipä ritilälle jäähtymään.

Leipä täytyy jäähdyttää hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä. Anna olla mielellään vaikka seuraavaan päivään.

Täyte
450g (raakana) broilerinsuikaleita
100g paprikaa
70g purjoa
60g suolakurkkua

majoneesia ½ purkkia
kermaa ½ dl
makeaa chilikastiketta ½ dl
mausteita: suolaa 1mm, aromisuolaa 1mm, perunamaustetta 1mm

Paista broilerit ja hienonna pieneksi. Hienonna myös kasvikset. Sekoita joukkoon majoneesi, kerma ja chili ja sekoita tasaiseksi. Ripottele mausteet päälle ja sekoita hyvin. Tarkista maku.

Leipä leikataan kolmeen osaan samalla tavalla kuin kakkupohjat. Leipää kostutetaan ja levitetään noin puolet täytteestä. Sama toistetaan toisen välin kohdalla. Kostutus tehdään alkoholittomalla päärynäsiiderillä.
Kakun pintaan sivellään kerros tuorejuustoa ja kakku koristellaan kauniiksi.

Tässä olisi vielä kuvia valmistuksesta:


Leipään tarvittavat ainekset. Maitorahkaämpärissä vehnäjauhoa.


Valmista taikina ohjeen mukaan. Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.


Valmiiksi kohonnut taikina


Vaivaa taikinaa hetki ja taputtele se tasaisesti vuoan pohjalle.


Anna kohota liinalla peitettynä vielä 45min.

Täyte odottamassa kakun väliin pääsyä


Valmis kakku