Taas on aika mennyt niin että humisee. Kameraakaan ei ole vielä tullut tyhjennettyä vaikka siellä on kaksikin muistikortillista kuvia ja niistä kiireisimpänä halloween juhlista tänne tulossa. No jos pian jo... :)

Joululehtiä on tullut lueskeltua ja ihania ohjeita on taas kokeiltavaksi vaikka kuinka monta ja koristelua suunniteltu vähän. Töissä olen ollut sairaslomasijaisena ja se varmaan blogaamista on sekoittanutkin... Tässä kuitenkin vanhoja ohjeita (vielä muutamaan on kuva mutta sitten on pakko tyhjentää se kamera)

Mansikka-wienernougat kuivakakku (ohjeen alkuperäinen nimi)

Tässä yksi kuivakakku kesältä. Tällä ohjeella kokeilin silloin uutta, aivan ihanaa kuivakakkuvuokaani. :)

Ohjeen löysin Kattimatikainen-blogista. (alkuperäinen ohje on Ullanunelmilta)

Ohjetta vähän muuttelin eli minulla ei ollut wienernougattia vaan käytin pätkistä ja mansikkaraitaa en tehnyt ollenkaan.
Kakkua maistoin ihan kuumana ja jännän makuista oli. Täytyy maistaa uudestaan jähtyneenä.


200 g voi/marg
3 dl sokeria
3 munaa
2 tl van.sok
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 rkl sitruunamehua
1 dl kermaa
1 dl wiener nougat crushia
1.5 dl tuoreita mansikoita
5 dl vehnäjauhoja
Mansikkaraitaan: Ite keitettyä mantsikkahilloa ja pari kolme rkl mansikkatuoremehua
Koristeluun valkosuklaata
Vatkaa pehmyt voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita jauhot yhteen ja lisää vuorotellen kerman kanssa joukkoon. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja sekoita mehun kanssa joukkoon. Lisää lopuksi pilkotut mansikat ja wiener nougat. Ota taikinasta 1/4 ja lisää siihen mansikkamehu ja hilloa.
Laita taikinaa vuokaan niin, että keskelle tulee mansikkaraita. Paista uunissa 175 asteessa alatasolla noin tunti. Jäähdytä hyvin. Anna kakun maustua mielellään seuraavaan päivään. Koristele esim. valkosuklaalla.