Ohje on Ateriamestarien Voimaa välipalasta!- ohjelehtisestä.

Valmiita piirakoita tuli 60 melko pientä.

Piirakat oli kyllä niin hyviä että ehdottomasti täytyy lisää tehdä! :) :D Yhtä hyviä kuin pasteijat ja vielä kevyempiä! :P Suosittelen kokeilemaan!

pohja
1250g puolikarkeita vehnäjauhoja (laitoin vain 1000g)
100g kauraleseitä (korvasin täysjyväjauhoilla 350g)
6g suolaa
22g kuivahiivaa
1000g vettä

Jauhelihatäyte
keitettyä riisiä
sipulia
jauhelihaa
kananmunaa
mausteita
loraus kermaa (sitomaan massaa)
loraus kebabkastiketta (mausteeksi)

Kinkku-pekonitäyte
muuten samat aineet, mutta jauhelihan tilalle kinkkua ja pekonia.

Sekoita jauhot, leseet, suola ja kuivahiiva yleiskoneen kulhossa. Lisää joukkoon 42-asteinen vesi. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota hetki kulhossa.

Sekoita täytteen aineet ja tarkista maku.

Leivo taikinasta tanko. Paloittele ja painele pyöreiksi levyiksi. Laita täytettä keskelle, käännä vastakkaiset sivut yhteen ja nipistä kiinni sukkulaksi. Käännä saumakohta alaspäin. Anna kohota. Voitele sulalla keijulla.

Yhdistelmäpaista 180 asteessa (200 omassa uunissa) 13-15 minuuttia.