Ohjeen löysin kirsin keittiössä-blogista.

Piirakka tuoksui jo uunissa ollessaan melkoisen herkulliselta ja tuoksu oli kyllä maun väärti… J
Poikakaverini sanoi piirakasta että hyvää on, sellaista mitä ei voi kuitenkaan syödä kamalan montaa palaa kerralla, vaikka piirakasta mennyt ainakin neljäsosa :D
Täyte maistui vähän kuin jollekin naminamille mutta on paksumpaa..
Täytyy ehdottomasti tehdä toisenkin kerran! :)

Pohja:
·    200 g suklaakeksejä (esim. Domino)
·    70 g voita
Täyte:
·    3 keltuaista
·    4 rkl sokeria
·    4 rkl perunajauhoja (käytin maissijauhoja)
·    5 dl maitoa
·    100 g tummaa suklaata (70 %) (käytin pandan tummaa koko levyn, 130g)
Marenki:
·    2 valkuaista
·    85 g sokeria
Murskaa suklaakeksit ja sekoita sulatettu voi keksinmurujen joukkoon. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Sekoita keltuaiset, sokeri ja perunajauhot tasaiseksi tahnaksi. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi ja lisää se seoksen joukkoon. Kaada seos kattilaan ja kuumenna jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakenee. (tämän tein niin että sekoitin maissitärkkelyksen ja sokerin, lisäsin siihen kylmän maidon ja kananmunat, sekoitin hyvin ja kuumensin koko ajan sekoittaen)  
Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon sulatettu suklaa. Levitä täyte pohjan päälle.
Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri pikkuhiljaa joukkoon. Marenki on valmista, kun vaahto on kiiltävää ja se pysyy vatkauskulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin. Levitä valkuaisvaahto täytteen päälle ja paista 160 asteessa noin puoli tuntia.

kuuma täyte                                                                      valmis piirakka


Nam!