Ohjeen olen poiminut muistaakseni valion sivuilta.
 Melkoisen helppo ohje tehdä ja komea ja muhkea piirakka tulee. :)
Pohja ja täyte olivat tosi hyviä, marengissa oli jotain vähän vialla kun se oli pinnasta tahmeaa ja sisuksistaan ihan pehmeää höttöä. Sitä osaa kun kehittelee niin täytyy ehdottomasti tehdä uudestaan… :) (itse en tykkää pehmeästä marengista vaan sen täytyy olla kovaa ja rapeaa)


Pohja        
100 g       Valio leivonta Oivariinia        
1 dl       sokeria        
2       keltuaista        
1 prk (200 g)      Valio maustettua rahkaa omena-kaneli (käytin maustamatonta)       
3 dl       vehnäjauhoja        
2 tl       leivinjauhetta        

Täyte       
850 g (4 isoa)      hapahkoja omenia ( käytin 400g kuorittja ja paloiteltuja)       
1 rkl       sitruunamehua        
1 dl       sokeria        
1 rkl       vehnäjauhoja        
2 tl       kanelia        

Marenki        
2       valkuaista        
2 rkl       sokeria       

Tarjoiluun        
1 prk (500 g)      Valio Vanilla vaniljakastiketta     

Vaahdota Oivariini ja sokeri kevyesti. Vatkaa joukkoon keltuaiset. Lisää rahka ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele se jauhotetulla kädellä halkaisijaltaan 27 - 28 cm:n piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuokav jääkaappiin. Kuori tarvittaessa omenat. Poista siemenkodat. Leikkaa omenat viipaleiksi tai kuutioiksi. Laita omenapalat ja täytteen muut aineet kattilaan. Hauduta välillä sekoittaen alhaisella lämmöllä n. 7 min. Jäähdytä hiukan. Tarkista täytteen makeus, käytä sokeria omenoiden happamuuden mukaan. Kaada täyte vuokaan. Paista 200 asteessa n. 18 min. (paistoin 16min) Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen. Vatkaa kunnes seos on kiiltävää ja pysyy kulhossa vaikka sen kääntää ylösalaisin. Lusikoi marenki vuokaan täytteen pinnalle. Kypsennä vielä 6 - 7 min. (paistoin 6min) Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.