Tässä ihanan helppo ja hyvä leipäohje. Sen löysin Pirkan parhaasta leivontakirjasta.
Leivästä tulee aika leveä ja littana, mutta tosi hyvää! Voiteluun käytetty liemi maistuu joissain kohdissa kuorta hauskasti makealta. Tämä on kyllä niin helppo ja hyvä leipä että ehdottomasti täytyy tehdä toisenkin kerran. Ja kyllä sitä on tullut tehtyäkin. :)

 

2 dl kauraleseitä

5 dl hiivaleipäjauhoja

1 tl suolaa

1 ps (11g) kuivahiivaa

3 dl vettä

 

 

1 kananmuna

Voiteluun:

½ dl vettä

1 rkl siirappia

 

 

 

Sekoita puuhaarukalla kauraleseet, jauhot, suola ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (42-asteiseksi) ja sekoita siihen muna.

Kaada neste jauhoseokseen ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi, löysähköksi taikinaksi.

Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota noin puoli tuntia lämpimässä paikassa.

Kaada taikina keoksi pellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle hieman jauhoja ja peitä leivinliinalla.

 

 

Anna kohota vielä puoli tuntia.

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia alimmalla tasolla.

Valmista siirappiseos. Kiehauta vesi ja sekoita siihen siirappi.

Voitele kuuma leipä siirappiseoksella ja paista vielä 5 minuuttia.

Anna lievän jäähtyä ilman liinaa niin saat rapean kuoren.

 

 

Pari leipää. Ovat paremman makuisia kuin näköisiä :)

Tuparilahjaksi vietiin myös tätä leipää ja tietysti suolaa kanssa (aromat ja savun makuinen sormisuola)