Tein tämän ihan tavallisilla jauhoilla mutta alkuperäinen ohje oli gluteeniton.

Minulla kakusta tuli vähän sitkeä, lienenkö sekoittanut liikaa vai vaikuttiko se jauhojen vaihto kenties. Täytynee testata joskus oikeasti gluttina. Pieni ja suloinen se oli kuitenkin. :)

Ohjeen nappasin täältä.

 

GLUTEENITON HOPEAKAKKU

50 g      voita
3      valkuaista
ripaus suolaa
1 dl      sokeria
1 dl      gluteenitonta jauhoseosta (laitoin ihan tavallista jauhoa)
1/2 rkl      perunajauhoa
(pieni ripaus Ksantaania) (en laittanut)

 


Sulata rasva ja laita se jäähtymään esim. jääkaappiin.
Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kovaksi vaahdoksi.
Lisää sokeri.
Kääntele keskenään sekoitetut jauhot vaahtoon.
Lisää sulatettu, jäähtynyt rasva.
Kaada taikina pieneen, voideltuun ja jauhotettuun kuivakakkuvuokaan. Jos haluat kakun pinnastakin hopeanvaalean, jauhota vuoka mantelilastuilla.
Paista 200 asteessa uunin alatasossa n. 20 minuuttia.

Huom!  Jos teet ns. normaalikokoisen kuivakakun, kaksinkertaista ohje. Tällöin paistoaika on kuitenkin n. 30 minuuttia (uunista riippuen).