Porkkanasämpylät

 

Kirjasta Pirkan paras leivontakirja sivulta 34

 

Hyvä ohje, huono kuva. :)

 

5 dl nestettä

1 ps (11g) kuivahiivaa

2 tl suolaa

3 rkl siirappia

½ l hienoksi raastettua porkkanaa

3 dl ruisjauhoja

n. 10 dl hiivaleipäjauhoja

50g margariinia

 

Kuumenna neste 42-asteiseksi. Lisää ruisjauhoihin sekoitettu kuivahiiva, suola, siirappi sekä porkkanaraaste. Alusta joukkoon hiivaleipäjauhot ja rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä liinan alla. Leivo tangoiksi ja paloittele 24 osaan. Pyörittele palat sämpylöiksi ja kohota pellillä kaksinkertaiseksi. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähtyneet sämpylät voi pakastaa ja sulattaa esimerkiksi mikroaaltouunissa tarpeen mukaan.