Ihan hyviä. Tavallaan niin kuin pullaa, mutta jotenkin vähän muruisamman makuista… Täyte hyvää. Voisi kyllä uudestaankin kokeilla jos ei ensimmäinen pelti ihan noin tummaksi pääsisi.

Anoppini näistä tykkää tosi paljon, hänelle on tullut tehtyä jo parikin kertaa näitä.

Ohjeen löysin täältä.

Taikina:(20-25 kpl )

150 g rasvaa (kovana)

300 g vehnäjauhoja (= n.5 dl)

2 rkl sokeria

1/4 tl suolaa

2 munaa

50 g hiivaa

1 dl maitoa kylmänä (laitoin soijamaitoa)

Täyte:

100 g rasvaa

100 g tomusokeria (=2 dl )

2 tl hienonnetttua kardemummaa (vain 1 tl kun minun mittalusikka taitaa oll isompi kuin pitäisi)

Voiteluun: munaa 

Koristeeksi: raesokeria

Valmistaminen:

Nypi jauhot ja kova rasva ryynimäiseksi seokseksi. Sekoita sokeri, munat ja suola niin että munien rakenne rikkoontuu. Liuota hiiva kylmään maitoon. Yhdistä sekä munaseos että maito-hiivaseos jauhoseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota sen aikaa kun teet täytteen.

Vatkaa täytteen rasva vaahdoksi, lisää tomusokeri ja kardemumma ja jatka vielä vaahdottamista.

Kaulitse taikinasta suorakaiteen mallinen levy, levitä täyte koko levylle ja rullaa levy pötköksi. Leikkaa pötkö 2-3 cm palasiksi ja laita ne paperivuokiin kohoamaan leikkauspinta ylöspäin.Voitele kohonneet pullat munalla, koristele raesokerilla ja paista pullat 200-225 asteessa 12-15 min. (Taikinana oli ihan hitsin pehmeä, ei mitään kaulinta tarvinnut kun levytti vaan ihan käsin se onnistui. :) Minulle tuli pullia 18 kpl. Ja paistossa riitti tai olisi varmaan riittänyt 10 minuuttia, mutta vähensin lämmön siihen 200 ja laitoin peltiä alemmas niin meni se 12min.)