Tämänkin idean olen netistä napannut. Eli torttutaikinakierteitä fariinisokeritäytteellä. Näitä kokeilin pari vuotta sitten itsenäisyyspäivän metsäretkelle. (eli olimme itsenäisyyspäivän vastaisen yön teltassa keskellä metsää) :)

Niissä olosuhteissa maku ei ollut mitä parhain (torttutaikina on vähän mautonta nollan asteen läheisissä lämpötiloissa).

Idean on kuitenkin niin kiva että laitan sen tänne muistiin ja ohjeen tynkää kanssa. Myös toinen metsään valmistettu idea seuraa mukana eli minijoulutortut jotka ovat idealtaan lähtöisin samasta blogista kuin kaverinsa.

Fariinikierteet ja minitortut. Kuvat ovat kamalan surkeita, huomaa että kuvaajalla oli muita kiireitä kuin asetella herkut kauniisti kuvaan. :)

Ja nyt niitä ohjeita, ensin Fariinikierteille (teksti napattu melko suoraan NonparElli-blogista. Sieltä löytyy kuvia valmistusen avuksi, itse en niitä muistanut ottaa.

Kauli torttutaikinalevy hiukan ohuemmaksi ja ripottele päälle fariinisokeria...

Kierrä rullalle ja leikkaa reilu sentin levyisiksi paloiksi. Saumakohdan voi kostuttaa vedellä, painella haarukalla tai kääntää hännän alle, niin pysyvät paremmin kiinni.

Käännä ja laita uuniin 225 asteeseen noin vartiksi...

Minitortut olivat minulla niin pieniä että voitaikina leikattiin puoliksi niinkuin normaaleihin torttuihin ja siitä vielä neljään osaan eli aika pieneksi. Näistä pienistä paloista tehtiin tortut ihan normaalisti, paistetiin 10min ja herkuteltiin myöhemmin metsässä. :) 

Tässä näkyy vähän koko verrattuna sanellin japanilaiseen kokkipuukkoon. Suloisia kyllä ovat.