Ihan hyvä joululimppu, mutta salainen ohjeeni on vielä parempi. :) Kannattaa kuitenkin kokeilla.
Anteeksi huono kuva. Oli vain niin kiire maistaa :D
Määrä |
Aines |
2 1/2 dl |
piimää |
50,0 g |
hiivaa |
5,0 dl |
omenasosetta |
1,0 dl |
siirappia |
2,0 tl |
suolaa |
1 1/2 tl |
kuminaa tai fenkolia |
1,0 dl |
öljyä |
2,0 dl |
rusinoita (en laittanut) |
2,0 dl |
auringonkukan siemeniä |
8,0 dl |
hiivaleipäjauhoja (korvasin hiutaleilla ja vehnäjauholla) |
6,0 dl |
ruisjauhoja |
|
pinnalle: |
1,0 dl |
siirappia |
1/2 dl |
vettä |
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää joukkoon omenasose, mausteet, öljy ja rusinat sekä auringonkukan siemenet. Lisää jauhot ja alusta pehmeä taikina. (on muuten melkolailla löysää ja takertuvaa) Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinpöydällä. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja leivo kaksi pyöreää, soikeaa tai vuoassa kypsennettävää leipää. Kohota leivät, pistele pinta haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
3. Sivele kypsät leivät siirappivedellä. (paistoin 40 min, sivelin siirappivedellä ja laitoin vielä jälkilämpöön 5 minuutiksi.)
Kommentit