Näitä hauskan jouluisia pippareita valmiiksi tuli viitisenkymmentä.

Piparit olivat tuoreeltansa jänniä, vähän kovia mutta kuitenkin pehmeitä ja piparisia. Kivoja! Varmaan paranevat vielä ”vanhetessaan”. (jos "vanhenemaan" pääsevät)

Ohje napattu Maikkimaasta.


Tarvitset:

115 g margariinia
3/4 dl hienoasokeria
3/4 dl fariinisokeria
1 muna
1 rkl maitoa (go green kermaa)
3 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniliinisokeria
1 rkl kaakaota
½ tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta
½ tl kanelia
½ tl pomeranssia
1 mm muskottipähkinää (ei ollut ollenkaan)
300 g suklaata reiluna rouheena (Fazerin piparisuklaata kehotettiin käyttämään mutta sitä ei löytynyt, joten laitoin fazerin sinistä ja murskattuja pipareita)

Valmistus:

Vaahdota margariini ja sokerit keskenään. Lisää muna voimakkaasti sekoittaen. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.

Sekoita kuivat aineet keskenään suklaata lukuunottamatta ja lisää seos taikinaan. Sekoita kunnolla ja lisää vielä maito ja suklaa ja pyöräytä sekaisin.


Pyörittele taikinasta pyöryköitä pellille ja paina niitä hieman litteämmiksi veteen kastetulla haarukalla. Paista uunin alaosassa n. 12 minuuttia. Keksit saavat olla pehmeitä uunista tullessaan. Anna keksien jäähtyä kunnolla.

 

Nauti glögin kera :)