Tein puolikkaana 20cm vuokaan. Täytteen määrä näytti kamalan matalalta uuniin mennessä.Heti uunista otettuna oli vähän korkeampi mutta laski pian.

Maku oli hauska, juustoinen ja kostea. Ei ihan parasta A-ryhmää mutta kyllä silti voisi toisenkin kerran kokeilla, tarjoilla pieninä paloina löysän, mahdollisesti kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa. Idea oli kuitenkin niin kiva että täytyy tänne lisätä.

Ohjeen nappasin täältä.

PIPARINEN JUUSTOKAKKU

Pohja
noin 250 g valmista piparkakkutaikinaa

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia tai Hovi)
1 1/2 dl fariinisokeria, tiukasti mittaan puristettuna
2 munaa
1 1/2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria

Voitele piirakka- tai irtopohjavuoka hyvin tai vuoraa se leivinpaperilla. Kauli piparkakkutaikina vuoan pohjan kokoiseksi levyksi ja nosta levy vuokaan. Sekoita täytteen ainekset kulhossa ja kaada pohjalevylle.

Paista torttua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jäähdytä torttu täysin ennen tarjoilua, mielellään jääkaappikylmäksi. Koristele torttu valmiilla piparkakuilla, tai paista yli jääneestä taikinasta pieniä koristepiparkakkuja 200-asteisessa uunissa.