Täällä taas pitkästä aikaa. Aloitetaan kirjoittelu helpolla ohjeella joka on tosi kiva kaveri vaikkapa sosekeitolle. :) Nämä kannattaa syödä heti, sillai ovat parempia.
Ohje on ihanasta Ruokaohjeita ja herkkuja ála Marie -blogista.
Isoja vehnäpaahtoleipäviipaleita
voita leipien voiteluun
kananmunia,1 muna kahta leipää kohti
Suolaa, grillimaustetta, pippuria
pekoni- tai kinkkukuutioita (leikkelettä suunnilleen viipale leipää päin, kinkkua osaan ja kalkkunaa osaan)
Juustoraastetta
Kirsikkatomaatteja (paprikaa)
Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Voitele leipäviipaleet kummaltakin puolelta huolellisesti. Ota leikkurilla leipäviipaleista kuvio irti. Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki. Mausta suolalla, pippurilla & grillimausteella. Laita reijitetyt leipäviipaleet tiiviisti leivinpaperille pellille, taputtele leipiä kevyesti että leivän koko pinta on leivinpaperia vasten. Laita toiselle pellille kuviot.
Jaa kevyesti vatkattu muna leipien koloihin. Ei haittaa jos muna valuu leivän alta hieman ulos, kunhan kolon pohja on peittynyt munalla. Ripottele keskelle pekoni- tai kinkkukuutioita ja kirsikkatomaatin viipaleita. Ripottele kuvioiden päälle juustoraastetta ja pekoni- tai kinkkukuutioita sekä kirsikkatomaatin viipaleet. Paista isoja leipiä noin 10-15 minuuttia kunnes muna on hyytynyt ja leivät saaneet kauniin värin. Paista kuvioita noin 8-10 minuuttia kunnes leipä on saanut kauniin värin.
Tarjoile sellaisenaan tai salaatin kanssa. Leivät ovat hyviä myös jäähtyneenä.
Keskiosat kannattaa syödä myös, nam. :)
Kommentit