Tiikerikakku capuccino-kaakoaraidalla

En edes muista tälläistä kakkua tehneeni mutta kun ohje ja kuva löytyy arkistoista niin kai se jossain vaiheessa valmistettu on... :)
Luulen että ei mikään super upea kakku, kun ei ole mieleen jäänyt, mutta ihan hyvä peruskakku.

Ohjeen löysin Herkkusuu-blogista.

Suluissa omat muutokseni.

2 keskikoista kakkua: (minulla vuoat olivat 2x1.2l)
350 g voita (puolet margariinia ja puolet voita)
4 dl sokeria (puolet fariinia ja puolet tavallista)
4 tl vaniljasokeria
6 kananmunaa
4 tl leivinjauhetta
5,5 dl vehnäjauhoja (0,5 dl tästä oli perunajauhoja)
1,5 dl perunajauhoja
3 rkl kuohukermaa (go green ruoka "kermaa")
2 rkl kaakaojauhetta + 1-2 rkl kuohukermaa (go green ruoka "kermaa")
3 rkl kuumaa vettä
1-2 rkl Lidl:n suklaa-capuccinojauhetta

Vaahdota sokeri ja voi kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon vaniljasokeri.
Lisää lämpimässä vedessä lämmitetyt kananmunat yksitellen vaahdon joukkoon voimakkaasti vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi voi-muna vaahtoon, sekoita tasaiseksi taikinaksi nopeasti.
Lisää kuohukerma.
Ota taikinasta 1/3.
Lisää kuumaan veteen capuccinojauhe, sekoita.
Lisää kaakaojauhe ja kuohukerma. Kaada tämä 1/3 osan taikinaan.
Kaada puolet taikinasta voideltuun ja jauhoitettuun vuokiin. Tasoita ja lisää kaakaotaikina vuokiin. Lisää lopuksi loput vaaleasta taikinasta vuokiin. Tasoita.
Ota pieni haarukka käteen ja nosta S muotoisia kiukureoita pohjasta ylöspäin koko vuoka ympäri. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa ei jää enää taikinaa tikkuun. Laske uunin lämpöä 150 asteeseen mikäli kakun pinta alkaa liikaa tummua.